Razmišljanja

Premestitev

Sveti Frančišek je dejal, da smo njegovi bratje tujci in popotniki na tem svetu. Sam pa bi k temu dodal, da sem res popotnik in romar. Imel pa sem to srečo v življenju, da kamor koli sem nekam prišel kot »tujec«, sem postal domačin in sem vse ljudi okrog sebe doživljal kot brate in sestre. Tako je bilo povsod: v Šiški, na Sveti Gori in v Kamniku.

Predstojniki so me letos prosili, da bi zaradi personalne stiske ponovno odšel na Sveto Goro (1. 8.) in tam prevzel skrb za brate in Marijino svetišče. Iskreno moram povedati, da bom nekaj svojega srca ponovno pustil v Kamniku. To leto je bilo zame zares nekaj čudovitega, saj sem stkal z zelo različnimi ljudmi globoka prijateljstva. Vsa ta doživetja, pogovore, srečanja, oratorijski animatorji, hokejske tekme,…nosim v srcu z veliko hvaležnosti. Ti nepozabni vtisi, besede in spoznanja me bodo odslej spremljali tudi pri mojem delu na Sveti Gori.

Na Sveti Gori in na Primorskem me čakajo stari prijatelji in kmalu bom odkril nove prijazne obraze. Vse Vas, dragi prijatelji iz FB-ja, še posebej pa sedaj Kamničane, vabim, da poromate na Sveto Goro in da tam skupaj zapojemo lepo slovensko pesem Materi Mariji.