Razmišljanja

Cvetna nedelja 2020

cvetna nedelja

Danes je bila čudovita cvetna nedelja. Kakor da narava ne bi ničesar vedela za naše strahove, tegobe in bolezni z novim virusom. Pokrajina je resnično cvetela in se veselila v pomladi. Morda pa nam je s tem hotela povedati, kakšna bo naša prihodnost. Bodimo prepričani, tudi v naši družbi se bo po vseh boleznih in preizkušnjah rodilo nekaj novega.

Na novo bomo znova odkrivali besedo prijateljstva, imeli bomo čas za veselje drug drugega in družili se bomo, se učili živeti bolj skromno in preprosto. Tudi občutek svobode, da se lahko ponovno prosto gibljemo in odhajamo tja, kamor nam veleva srce, bo osrečujoč.

Poglejmo še zgodbo o Jezusu iz današnje cvetne nedelje. Tudi on je najprej užival slavo in prinašal vsesplošno radost, tako so ga slovesno sprejeli v Jeruzalemu. Potem pa ga množice kmalu zapustijo in konča na križu (veliki petek). A s tem še ni bilo vsega konec, kajti na Veliko noč vstane od mrtvih.

V teh trenutkih tudi mi doživljamo zapuščenost in še ne vemo, kako bomo premagali epidemijo, ki je ne pomnimo. Toda v nas je lahko upanje in dobra volja, da bomo tudi mi uspeli vstopiti v novo življenje v katerem bodo zmagovale nove vrednote. Nič več ne bo, kot je bilo!