Neuvrščeni

Maša za partizane in vse žrtve 2. svetovne vojne – Sveta Gora nad Novo Gorico, sobota, 16. oktober 2021 ob 15.00

V soboto, 16. oktobra 2021 ob 15.00 bo v baziliki Kraljice Svetogorske na Sveti Gori nad Solkanom maša za partizane in vse žrtve 2. svetovne vojne. V zadnjih nekaj letih je darovanje svete maše za partizane ter za vse v smrt odpeljane postalo tradicionalno. Velika večina partizanov in vseh, ki so v 2. svetovni vojni osvobajali domovino, se pravi vseh žrtev 2. svetovne vojne, je namreč bila kristjanov. V preteklih letih so bile svete maše v Ljubljani, tokrat pa bo sveta daritev na Primorskem, in sicer na Sveti Gori, ki je simbol vseh vernih Slovencev in vseh, ki v srcu dobro mislijo.

Med sveto mašo bo Partizanski pevski zbor pel mašo Vinka Vodopivca »Missa in honorem S. Vincenti Martyris« v latinščini. Zbor bodo spremljale orgle in komorni godalni orkester. Sveto mašo bo s somaševalci daroval pater Bogdan Knavs.

Po maši bo Partizanski pevski zbor v cerkvi izvedel še kantato Radovana Gobca. Pevce bo spremljal komorni simfonični orkester, nastopila pa bosta tudi solista: sopranistka Gaja Sorč ter baritonist Marko Erzar. Zboru in orkestru bo dirigiral Iztok Kocen.

Lepo vabljeni, da skupaj počastimo spomin na partizane in vse, ki so v vihri 2. svetovne vojne žrtvovali svoja življenja za slovenski jezik, pesem in svobodo.

Opozorilo: Izpolnjevanje PCT pogoja je obvezno!

pater Bogdan Knavs
rektor bazilike na Sveti Gori