Razmišljanja

Nekaj misli za naš dom starejših v Novi Gorici

Spoštovani!

Kristjani verujemo, da smo duhovno povezani. Verni ljudje, ko molimo, poglabljamo vez med nami in hkrati tudi verjamemo, da naše molitve, trpljenje in upanje, odmevajo v srcih naših dragih. Zato tudi vi, ki ste že starejši in ki morate v teh dnevih ostajati v svojih sobah, niste osamljeni, ampak smo povezani in Vaše misli, molitve in trpljenje so velik blagoslov za vse nas.

Kajti tudi mi mislimo na Vas, Vas duhovno in moralno podpiramo, da se z boleznijo bojujete še naprej. Srčno upamo, da se bo ta kriza s corona virusom kmalu umirila in da se bomo lahko ponovno srečevali, se objeli in si povedali, da smo drug ob drugem srečni. Zaenkrat pa to žal ni mogoče, a obstajajo telefoni, radio in tudi spletna omrežja, preko katerih si lahko izmenjamo novice o domačih in nam lahko tudi vi zaupate, kako se počutite. Zato se ne obotavljajte poklicati nas po telefonu in nam povedati, o čem premišljujete in kakšni lepi spomini se Vam utrnejo ob misli na Sveto Goro.

Dovolite, da vam povem še to zgodbo: Že pred nekaj časa sem obiskal neko gospo v eni izmed naših domov, ki je bila priklenjena na posteljo. Dejala mi je, da bi kar rada že odšla na oni svet, saj je na tem svetu že izpolnila svoje poslanstvo. Toda, tako močno si želi, da bi videvala svoje vnuke, jih objela ter jim povedala, da so v teh njenih letih, prav oni njena največja sreča. Ta velika želja, da bi ponovno objela svoje vnuke, ji pomaga, da redno jemlje predpisana zdravila, opravlja terapije in se še naprej bojuje. Povedal sem ji, da kristjani verjamemo, da ni nič zaman ter da je njeno trpljenje že zdaj velik blagoslov za njene vnuke.

Potem sem poklepetal še z njenimi sosedami in sem bil kar ganjen, ker so mi povedale, da skupaj vsak dan molijo rožni venec. Pomislil sem na svojo mamo, ki je vsak dan molila za nas otroke in vnuke ter prosila blagoslova. Tako sem dobil občutek, da je najbolj živa Cerkev, ki je polna upanja in veselih besed, prav v tem domu za starejše.

Bodite prepričani, da bo Dobri Bog blagoslovil Vaša prizadevanja in molitve pa tudi potrpežljivost. Na skorajšnje snidenje, Vaš pater Bogdan in vsi bratje na Sveti Gori.

(Že pred časom so me prosili, da pripravim nekaj misli za naš dom starejših v Novi Gorici. So prišli posnet. Prilagam svoj tekst. Gremo pogumno naprej!)