Razmišljanja

Spomin na božične praznike pred 9 leti

Danes, ko s praznikom Svetih treh kraljev zaključujemo božični čas, vsak izmed nas pomisli kako ga je preživel, kaj je bilo lepo in kaj si bo od tokratnega Božiča in Novega leta zapomnil. Sam moram reči, da sem bil zelo vesel vseh prijateljskih srečanj, objemov in iskrenih besed, ki smo si jih izrekli v živo in preko tega čudovitega medija FB. Hvala še enkrat ❤


Toda od vsega se me je najbolj dotaknil obisk bližnjega lokala, kamor sem skočil na kavico na sam sveti večer, da bi lahko ostal buden do polnočnice. K meni pristopi možakar, ki se mi je vedno predstavljal za nevernega, me objel, poljubil in zaželel srečen božič. Njegovi prijatelji so me tudi prepoznali in začeli peti Sveta noč….blažena noč…vse že spi… Moral sem jim pomagati, saj te pesmi verjetno ne pojejo prav pogosto.


Dejal sem si, Božji otrok je rojen tudi za te može, ki nimajo takšnega doma, kjer bi lahko bili doma in peli ob jaslicah. Naj bodo blagoslovljeni kakor vsi ljudje, ki v svojem srcu iskreno mislijo. Srbskemu prijatelju, ki je gostinc in nas je ta večer sprejel, pa iskrena hvala. In ker danes praznuje svoj pravoslavni Božič, njemu in vsem pravoslavnim vzklikam:«Kristus, naš Odrešenik, se je rodil«.