Razmišljanja

Spominska maša za pokojnega Avgusta Ipavca

Vir foto: https://www.e-sticna.si/

V nedeljo popoldne (22. 10.) smo na Sveti Gori imeli spominsko sveto mašo za pokojnim duhovnikom in umetnikom, Avgustom Ipavcem. Mašo je vodil generalni vikar koprske škofije g. Rebec, peli pa so združeni pevski zbori Posočja. Bazilika je bila polna.

Prilagam svoj uvodni pozdrav:

Dragi prijatelji in sorodniki pokojnega Avgusta Ipavca, dragi ljubitelji lepega petja in čudovitih melodij, spoštovani zbori iz Posočja, spoštovani generalni vikar koprske škofije g. Slavko Rebec, spoštovani vsi navzoči!

Pozdravljam Vas na tem svetem kraju, kjer je naš prijatelj g. Ipavec, ki smo ga vsi zelo spoštovali in cenili, čudovito izvedel kar nekaj svojih velikih del: od Frančiškove Fonte d’amore, pa vse do Barve zelenega smaragda, ki so zaznamovale 1. svetovno vojno.

Danes bo gospod Avgust z nami prepeval iz večnosti na neslišen način, toda zvoki njegovega glasu se bodo vendar oglasili v naših srcih, kakor tudi podoba njegovega nasmeha, s katerim nas je osvajal in popeljal k vsemu lepemu.

Naj nas združita spomin nanj in Božja milost, da bomo s čistimi srci prepevali Bogu v slavo, kar nas je g. Avgust vse življenje učil.